”Spill deg selv slik du aldri var, slik at du kan begynne å være hva du kunne bli. Vær din egen inspirasjon, din egen forfatter, din egen aktør, din egen terapeut og til slutt din egen skaper.”

Moreno, 1972

Hva er Psykodrama?

Psykodrama betyr direkte oversatt: Sjel i handling. Psykodrama setter mennesket i fokus og gir muligheten for endring gjennom handling. Metoden ble grunnlagt av J.L. Moreno på 1920-tallet, og har som grunntanke at ingen behøver å forbli i sine begrensninger.

 

Filosofien er ressursorientert og fremhever menneskenes egne muligheter til å hjelpe seg selv mot en sannere forståelse av seg selv og sitt liv. Psykodrama søker derfor etter menneskenes ressurser og kreativitet for å forløse dem slik at de kan finne nye måter å forholde seg til de rundt seg i samfunnet på.

I psykodrama forenes fortid, nåtid og fremtid i et ”her og nå”,- noe som gir den enkelte muligheten til å forske i sin egen historie og sine visjoner, for dermed å oppnå økt innsikt og få mulighetene til å ta de grep som er nødvendige for å stake ut ny kurs eller akseptere det som faktisk er.